Legislacja
Food-Lex
Dodatki do żywności
i aromaty
Zanieczyszczenia
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
Trzymaj Formę !
18.12.2024:
Wzór świadectwa zdrowia dla miodu wywożonego z Rzeczypospolitej Polskiej do Chińskiej Republiki Ludowej
18.12.2024:
Decyzja PE dot. przekształcenia podkomisji SANT w nową komisję stałą
18.12.2024:
Firmy zyskują dodatkowy rok na dostosowanie się do przepisów UE dotyczących wylesiania
17.12.2024:
Program "Trzymaj Formę!": 6053 zarejestrowanych szkół
16.12.2024:
KE przeznacza 132 mln euro na promowanie zrównoważonych i wysokiej jakości produktów rolno-spożywczych w UE i na całym świecie
Kim jesteśmy
Działania
Kontakt
Jesteś tutaj:
strona główna
>
Działania
>
Seminaria i Konferencje
>
Archiwum:
Seminaria i Konferencje
Archiwum:
Konferencja „Opakowania środków spożywczych – kwestie istotne dla przedsiębiorców”
Aktualności
Współpraca krajowa
Współpraca międzynarodowa
Publikacje
Archiwum:
2024-11-21
Konferencja „Opakowania środków spożywczych – kwestie istotne dla przedsiębiorców”
2024-10-22
Konferencja “Dodatki do żywności i zanieczyszczenia – kwestie istotne dla przedsiębiorców”
2024-10-02
Konferencja "ESG i zrównoważony rozwój w branży żywnościowej:
2024-05-16
Konferencja "Prawo podatkowe - wyzwania dla przedsiębiorców w 2024 r."
2024-05-14
Konferencja "Prawo pracy - wyzwania prawne w 2024 r."
2024-03-21
Konferencja „Aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego - wybrane działania Prezesa UOKiK i KOWR oraz doświadczenia przedsiębiorców”
2023-12-05
Konferencja "Greenwashing - nowe wyzwania"
2023-11-16
Konferencja „Produkcja i dystrybucja żywności – kwestie istotne dla przedsiębiorców”
2023-10-25
Konferencja "Biogazownie szansą rozwoju dla sektora przetwórstwa rolno-spożywczego”
2023-09-13
Konferencja "Zafałszowania żywności – aktualne trendy i wyzwania prawne"
2023-06-21
Webinarium "Nowe obowiązki przedsiębiorców w zakresie gospodarowania niektórymi opakowaniami i odpadami - zmiana obowiązujących przepisów w związku z ustawą implementującą dyrektywę SUP"
2023-05-17
Akademia Prawa Żywnościowego 2023
2023-03-23
Konferencja „Prawo pracy 2023 – aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego”
2023-03-16
Konferencja „Prawo podatkowe - aktualne wyzwania dla przedsiębiorców z branży żywnościowej w 2023 r.
2023-02-07
Konferencja "Nieuczciwe wykorzystywanie przewagi kontraktowej, umowy dystrybucyjne i ochrona konsumenta…"
2022-11-16
Konferencja „Wyzwania prawne związane z produkcją żywności”
2022-10-20
Konferencja „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle aktualnych przepisów”
2022-10-11
Konferencja „Informowanie i reklama produktów sektora żywnościowego - aktualne otoczenie prawne, praktyka, trendy, orzecznictwo”
2022-07-28
Konferencja „Produkcja żywności – kwestie istotne dla przedsiębiorców”
2022-05-24
Akademia Prawa Żywnościowego 2022
2022-05-19
Konferencja „Nieuczciwe wykorzystywanie przewagi kontraktowej na rynku rolno-spożywczym. Aktualne wyzwania"
2022-02-24
Konferencja "Prawo pracy – nowe wyzwania dla przedsiębiorców w 2022 r."
2022-01-28
Webinarium „Liczenie i redukcja śladu węglowego nowym wymiarem konkurencyjności przedsiębiorstw sektora przetwórstwa spożywczego"
2021-11-03
Webinarium „Sygnaliści – projekt ustawy o ochronie osób zgłaszających naruszenia prawa”
2021-10-20
Konferencja „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń”
2021-10-13
Konferencja "Wycofanie żywności z obrotu. Ramy prawne i wyzwania w praktyce"
2021-05-27
Konferencja „Własność intelektualna w sektorze żywnościowym. Aktualne wyzwania i szanse”
2021-05-19
„Akademia Prawa Żywnościowego” - eksperci o zmianach w prawie żywnościowym
2021-05-11
Konferencja „Produkcja pod marką własną w aspekcie prawa żywnościowego i kontraktowego”
2021-04-14
Konferencja „Przemysł żywnościowy a ochrona danych osobowych – szanse i zagrożenia w dobie gospodarki opartej o dane”
2021-03-23
Konferencja "Polubowne rozwiązywanie sporów konsumenckich dot. żywności"
2021-02-24
Konferencja "Produkty pochodzenia roślinnego – aspekty konsumenckie, legislacyjne i środowiskowe"
2020-09-23
Konferencja „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych”
2020-06-17
Konferencja "Produkcja środków spożywczych - istotne kwestie legislacyjne"
2019-11-27
Konferencja „Produkcja wyrobów ekologicznych w sektorze spożywczym”
2019-11-14
Konferencja „Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym”
2019-10-15
Konferencja "Przekazywanie konsumentom informacji o produktach spożywczych na opakowaniach”
2019-05-22
VIII Akademia Food-Lex - jakość i bezpieczeństwo żywności
2019-03-28
Konferencja „Produkcja żywności w świetle aktualnych przepisów – nowości legislacyjne”
2019-01-17
Konferencja „Polubowne rozwiązywanie sporów konsumenckich dotyczących żywności”
2018-11-15
Konferencja „Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym”
2018-10-11
Konferencja „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa”
2018-05-23
Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności
2018-03-01
Konferencja „Produkcja środków spożywczych w świetle wymagań prawnych i wytycznych”
2017-11-29
Konferencja „Wpływ nowego unijnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) na działalność przedsiębiorców z branży spożywczej”
2017-11-16
Konferencja „Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym”
2017-10-11
Konferencja „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle wymagań prawnych”
2017-09-27
Konferencja "Pozasądowe metody rozwiązywania sporów konsumenckich w branży spożywczej w świetle nowych przepisów i dotychczasowych doświadczeń"
2017-05-24
Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności
2017-03-02
Konferencja „Składniki żywności - aktualne wymagania prawne”
2016-11-17
Konferencja „Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym”
2016-11-15
VII Forum 100 - Doroczna Gala Przemysłu Żywnościowego
2016-06-09
Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności
2016-04-21
Seminarium „Handel wewnątrzwspólnotowy a środowisko – opakowania produktów i związane z nimi obowiązki polskich przedsiębiorców”
2016-03-03
Konferencja „Składniki żywności – aktualne wymagania prawne”
2015-11-19
Konferencja „System gospodarowania opakowaniami w Polsce – konieczne zmiany”
2015-10-29
Konferencja „Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w łańcuchu spożywczym”
2015-10-01
Konferencja "Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle obowiązujących przepisów”
2015-09-22
Seminarium "Aktualne zasady znakowania i bezpieczeństwo środków spożywczych"
2015-06-10
Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności
2015-04-16
Konferencja „Zapewnienie bezpieczeństwa żywności - Wytyczne dla przedsiębiorców”
2015-03-19
VI Forum 100 - Doroczna Gala Przemysłu Żywnościowego
2015-02-26
Seminarium "Znakowanie żywności w przemyśle spożywczym w świetle obowiązujących najnowszych przepisów"
2014-11-20
Konferencja „Urzędowa kontrola żywności”
2014-10-09
Konferencja "Znakowanie – informacja dla konsumenta"
2014-10-02
Seminarium „Znakowanie opakowanych produktów spożywczych – Nowe wymagania unijne”
2014-06-30
Konferencja "Znakowanie produktów spożywczych – nowe wymagania unijne od grudnia 2014"
2014-06-26
Konferencja „Bezpieczeństwo opakowań do żywności”
2014-06-10
Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności
2014-03-27
Forum 100 - Doroczna Gala Przemysłu Żywnościowego
2014-03-20
Konferencja "Dodatki do żywności"
2013-11-14
Konferencja "Urzędowa kontrola żywności"
2013-10-10
Konferencja „Znakowanie produktów spożywczych”
2013-06-05
Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności
2013-04-24
Forum 100 - Doroczna Gala Przemysłu Żywnościowego
2013-02-20
Konferencja "Stosowanie dodatków do żywności - aktualny stan prawny"
2012-11-08
Konferencja "Zasady współpracy z sieciami detalicznymi – umowy, reklamacje"
2012-10-30
Seminarium szkoleniowe dotyczące funkcjonowania systemu RASFF
2012-10-11
Konferencja "Znakowanie środków spożywczych – nowe wymagania prawne"
2012-09-20
Konferencja „Zarządzanie i logistyka łańcuchem dostaw w przemyśle spożywczym”
2012-09-12
Konferencja "Społeczna Odpowiedzialność Biznesu w sektorze spożywczym w praktyce"
2012-05-30
Konferencja "Opakowania w przemyśle spożywczym – aspekty prawne i nowe trendy"
2012-04-25
Forum 100 - Trzecie Międzybranżowe Spotkanie Kadry Zarządzającej Przemysłu Żywnościowego
2012-04-18
Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności
2012-02-22
Konferencja "Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w praktyce”
2011-11-30
Konferencja "Zmiany w organizacji transportu w 2011 r. i jej skutki dla branży żywnościowej"
2011-11-23
Konferencja "Gospodarka opakowaniami zwrotnymi w przedsiębiorstwie"
2011-10-05
Konferencja „Znakowanie produktów spożywczych – najnowsze zmiany ustawodawstwa unijnego oraz krajowego i ich skutki dla przedsiębiorców „
2011-09-29
Konferencja "Reklamacje w łańcuchu żywnościowym"
2011-05-31
Warsztaty "Root Cause Analysis – warsztat na temat różnych technik identyfikowania przyczyn problemów”
2011-05-19
Konferencja "Bezpieczeństwo żywności i żywienia – zmiany prawne i ich skutki dla przedsiębiorców"
2011-04-14
Konferencja "Urzędowa kontrola i nadzór w przemyśle spożywczym"
2011-03-31
Forum 100 - Międzybranżowe Spotkanie Kadry Zarządzającej Przemysłu Żywnościowego
2011-02-09
Konferencja "Dodatki do żywności z uwzględnieniem aromatów"
2010-12-08
Konferencja "Zarządzanie łańcuchem dostaw w przemyśle spożywczym"
2010-10-14
Konferencja "Współpraca z detalicznymi sieciami wielkopowierzchniowymi"
2010-10-06
Konferencja "Znakowanie produktów żywnościowych"
2010-06-11
Konferencja "Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością, aspekty prawne i technologiczne"
2010-05-27
Konferencja Bezpieczeństwo Żywności i Żywienia. Zmiany prawne i ich skutki dla przedsiębiorców
2010-03-12
Konferencja PFPŻ ZP "Prawne i etyczne aspekty reklamy żywności"
2010-03-11
FORUM 100 - Pierwsze Międzybranżowe Spotkanie Kadry Zarządzającej Przemysłu Żywnościowego
2009-12-16
Warsztaty szkoleniowe PFPŻ ZP "Substancje dodatkowe i aromaty – wyzwania dla producentów żywności”
2009-10-29
Seminarium PFPŻ ZP - "Zasady funkcjonowania systemu wczesnego ostrzegania o niebezpiecznej żywności i paszach - systemu RASFF. Rola i obowiązki przedsiębiorców"
2009-05-26
Konferencja "Technologiczne aspekty obniżenia poziomu akryloamidu w żywności"
2009-02-05
"Nowe wymagania w zakresie jakości handlowej produktów spożywczych"
2009-01-30
Warsztaty "Nowe przepisy dotyczące stosowania dodatków w żywności” - III edycja
2009-01-09
Seminarium szkoleniowe dla pracowników Federacji Konsumentów w zakresie programu edukacyjnego "Trzymaj formę!" oraz systemu GDA
2008-12-04
Warsztaty "Nowe przepisy dotyczące stosowania dodatków w żywności” - II edycja
2008-11-21
Warsztaty „Fakty i Mity o żywności. Substancje dodatkowe”
2008-10-07
26 Sesja Komisji Komitetu Żywnościowego FAO/WHO na Europę
2008-09-18
Warsztaty "Nowe przepisy dotyczące stosowania dodatków w żywności” - I edycja
2008-09-08
Narada Wojewódzkich i Powiatowych koordynatorów programu edukacyjnego "Trzymaj formę!"
2008-05-27
„Nowe przepisy dotyczące środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego w praktyce”
2008-04-04
„Stosowanie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych - nowe ustalenia”
2008-03-27
„Zasady stosowania Dobrowolnego Systemu Znakowania Wartością Odżywczą GDA”
2007-11-20
Konferencja Problem bezpieczeństwa w międzynarodowym obrocie żywnością”
2007-10-24
Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Izomery trans kwasów tłuszczowych - współczesne poglądy"
2007-10-05
Szkolenie rozpoczynające realizację Dobrowolnego Programu Znakowania Wartością Odżywczą w Polsce
2007-10-04
Narada Wojewódzkich i Powiatowych koordynatorów programu edukacyjnego "Trzymaj formę!" - podsumowanie I edycji programu i warsztaty dla koordynatorów II edycji
2007-06-29
Warsztaty „Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w reklamie”
2007-06-26
Warsztaty „Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w praktyce” - II edycja
2007-06-19
Warsztaty „Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w praktyce” - I edycja
2007-03-23
„Wybrane przepisy wykonawcze do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia – nowe wymagania dla przemysłu spożywczego”
2006-12-08
"Nowe przepisy żywnościowe - konsekwencje dla przemysłu spożywczego"
2006-09-22
Warsztaty "Fakty i mity o żywności. Wody butelkowane"
2006-06-06
Warsztaty "Fakty i mity o żywności. Substancje dodatkowe"
2005-04-07
Opakowania żywności - 2005
2004-11-19
Bezpieczeństwo konsumenta w łańcuchu żywnościowym - 2004
2004-09-30
Kongres CIAA - 2004
2004-09-12
Spotkanie V4 - Polagra 2004
2004-06-23
Wizyta prezydenta CIAA - 2004
2004-06-23
II Kongres "Zywność, żywienie a zdrowie" - 2004
2004-03-04
Bezpieczeństwo żywności w rozszerzonej UE - 2004
2003-06-30
Bezpieczeństwo żywności w Polsce i UE - 2003
2003-03-28
Spotkanie V4 - Kraków 2003
2003-01-07
Konferencja prasowa - Raport 2002
2002-12-05
Nowoczesne instrumenty finansowania agrobiznesu- 2002
2002-05-28
"Polska Żywność w Europie" - Bruksela 2002
2002-04-23
"Polska Żywność w Europie" - Warszawa 2002
2002-03-19
„Prawo żywnościowe w Polsce” - 2002
2001-12-10
II Konwencja Liderów Biznesu Żywnościowego - 2001
2001-10-15
Światowy Dzień Żywności - 2001
2001-06-22
Panel sejmowy - 2001
2001-04-25
Forum Ekonomiczne - 2001
2001-03-15
Europejski Dzień Konsumenta - 2000
2000-10-16
Światowy Dzień Żywności - 2000
2000-03-26
Kongres - Warszawa 2000
2000-03-21
"Jakość i marka" - Bruksela 2000
Członkowie PFPŻ ZP
Dołącz do nas!
2005 - 2024 © PFPZ ZP; Wszystkie prawa zastrzeżone
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa
Kontakt:
Telefon: +48 22 830 70 55
Fax: +48 22 830 70 56
Email: biuro@pfpz.pl
Zaprenumeruj biuletyn PFPŻ ZP
dalej
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w
Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie