Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > Działania > Seminaria i Konferencje > Archiwum: > 26 Sesja Komisji Komitetu Żywnościowego FAO/WHO na Europę

Seminaria i Konferencje
Archiwum:
Konferencja „Opakowania środków spożywczych – kwestie istotne dla przedsiębiorców”
Aktualności
Współpraca krajowa
Współpraca międzynarodowa
Publikacje
26 Sesja Komisji Komitetu Żywnościowego FAO/WHO na Europę
W dniach 7 – 10 października br odbyła się w Warszawie 26 Sesja Komitetu Koordynacyjnego KKŻ FAO/WHO dla Europy (CCEURO). Sesja zorganizowana była przez Krajowy Punkt Kontaktowy FAO/WHO działający w ramach Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.

W trakcie sesji przedstawione zostały informacje na temat systemów urzędowego nadzoru nad żywnością funkcjonujących w poszczególnych krajach europejskiego regionu Kodeksu Żywnościowego.  

Cennym źródłem informacji był także przegląd bieżących inicjatyw żywieniowych podejmowanych w regionie. Reprezentant Polski przedstawił delegatom 31 państw regionu europejskiego oraz reprezentantom FAO, WHO, WTO i Komisji Europejskiej działania związane z realizacją w Polsce programów edukacyjnych „Trzymaj Formę” i „GDA”. Delegaci otrzymali również  pisemne informacje na temat tych programów.

Programy edukacyjne PFPŻ spotkały się z zainteresowaniem zgromadzonych, a ich realizacja na zasadzie partnerstwa publiczno-prywatnego była wskazywana jako kluczowa dla skuteczności inicjatyw edukacyjnych.

Adresy internetowe stron: www.trzymajforme.pl oraz www.gdainfo.pl zostaną umieszczone w sprawozdaniu przygotowywanym przez FAO.

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij