Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > Działania > Seminaria i Konferencje > Archiwum: > Światowy Dzień Żywności - 2000

Seminaria i Konferencje
Archiwum:
Konferencja „Opakowania środków spożywczych – kwestie istotne dla przedsiębiorców”
Aktualności
Współpraca krajowa
Współpraca międzynarodowa
Publikacje
16 października 2000, Światowy Dzień Żywności w Polsce. I Konwencja Liderów Biznesu Żywnościowego i wykład okolicznościowy eksperta FAO Makoto Tabaty - Warszawa

Konwencja Liderów Biznesu Żywnościowego. Główne tematy i problemy poruszane na Konwencji to: żywność priorytet gospodarczy i społeczny, nakarmić lepiej - wyzwanie dla nauki, rządu i biznesu, instrumenty racjonalnego zagospodarowania rezerw żywnościowych, polityka Państwa wobec żywności i żywienia, rola konsultacji decyzji dot. żywności i wyżywienia z podmiotami gospodarczymi, inicjatywy i systemy gospodarcze dla poprawy wyżywienia społeczeństwa.
Na zaproszenie Federacji przybył do Polski Makoto Tabata, który jako Food Standards Officer w Oddziale Żywności i Żywienia Światowej Organizacji ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) odpowiada za koordynację działań Międzyrządowej Grupy Roboczej ds. Żywności Uzyskanej Metodami Biotechnologii. Wygłosił on wykład nt. "Żywność GMO: Fikcja i Prawda".

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij