Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > Działania > Seminaria i Konferencje > Archiwum: > Bezpieczeństwo żywności w Polsce i UE - 2003

Seminaria i Konferencje
Archiwum:
Konferencja „Opakowania środków spożywczych – kwestie istotne dla przedsiębiorców”
Aktualności
Współpraca krajowa
Współpraca międzynarodowa
Publikacje
30 czerwca 2003, Konferencja "System Bezpieczeństwa Żywności w Polsce i UE", Senat RP
30 czerwca PFPŻ zorganizowała w siedzibie Senatu RP konferencję pod nazwą „Bezpieczeństwo żywności w Polsce i w Unii Europejskiej pod honorowym partonatem A. Trybusza – głównego inspektora sanitarnego oraz P. Kołodzieja – głównego lekarza weterynarii. Oprócz obu szefów kluczowych inspekcji, wystąpili niezależni eksperci: prof. H. Pyysalo, przedakcesyjny ekspert UE w zakresie reformy inspekcji żywności oraz prof. M. Obiedziński z Instytutu Mięsnego i Tłuszczowego. Stanowisko PFPŻ w sprawie bezpieczeństwa żywności w Polsce, zostało zaprezentowane przez E. Nitecką, przewodniczącą Komisji PFPŻ ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz B. Lenart, przewodniczącą Komisji Legislacyjnej PFPŻ. W konferencji uczestniczyło ok. 120 reprezentantów administracji państwowej, przemysłu, nauki i mediów.

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij