Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > Działania > Seminaria i Konferencje > Archiwum: > "Polska Żywność w Europie" - Bruksela 2002

Seminaria i Konferencje
Archiwum:
Konferencja „Opakowania środków spożywczych – kwestie istotne dla przedsiębiorców”
Aktualności
Współpraca krajowa
Współpraca międzynarodowa
Publikacje
28 maja 2002, Polska Żywność w Europie - konferencja w Brukseli

W centrum konferencyjnym hotelu Renaissaince w Brukseli odbyła się druga część rozpoczetego 23 kwietnia konferencją w Senacie dialogu gospodarczego. Jej celem była prezentacja stanowiska polskiego przemysłu żywnościowego wobec propozycji UE i Polski zgłaszanych w trakcie negocjacji o nasze członkostwo w Unii. Jednocześnie dzięki wystawie i degustacji wyrobów polskiego przemysłu żywnościowego promowano rzetelny wizerunek polskiego producenta żywności wśród europejskich konsumentów. Stąd udział w niej członków Parlamentu Komisji Europejskiego , przedstawicieli organizacji branżowych i sektorowych UE , lobbystów i dziennikarzy.

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij