Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > Działania > Seminaria i Konferencje > Archiwum: > Seminarium PFPŻ ZP - "Zasady funkcjonowania systemu wczesnego ostrzegania o niebezpiecznej żywności i paszach - systemu

Seminaria i Konferencje
Archiwum:
Konferencja „Opakowania środków spożywczych – kwestie istotne dla przedsiębiorców”
Aktualności
Współpraca krajowa
Współpraca międzynarodowa
Publikacje
Seminarium PFPŻ ZP - "Zasady funkcjonowania systemu wczesnego ostrzegania o niebezpiecznej żywności i paszach - systemu RASFF. Rola i obowiązki przedsiębiorców"

W dniu 29 października 2009 r. PFPŻ ZP zorganizowało seminarium pt. "Zasady funkcjonowania systemu wczesnego ostrzegania o niebezpiecznej żywności i paszach - systemu RASFF. Rola i obowiązki przedsiębiorców"
Seminarium dedykowane było pracownikom firm, zainteresowanych następującą problematyką:

  •  w jakich sytuacjach informacje o produktach niebezpiecznych są zgłaszane do europejskiego systemu RASFF i publikowane na stronach Komisji Europejskiej,
  • kiedy rozpoczyna się wycofywanie produktu zidentyfikowanego jako niebezpieczny z rynku Unii Europejskiej,
  • jaka jest rola urzędowych inspekcji w funkcjonowaniu systemu
  • jaki jest udział przedsiębiorcy w podejmowanych działaniach w ramach systemu RASFF

 Każdy przedsiębiorca branży spożywczej powinien znać zasady funkcjonowania systemu RASFF, ponieważ w każdej chwili konieczność wycofania może dotyczyć również jego produktu. Zrozumienie mechanizmów systemu RASFF ma kluczowe znaczenie dla funkcjonowania wszystkich firm żywnościowych i paszowych.

Podczas Seminarium przedstawiciel Krajowego Punktu Kontaktowego ds. RASFF mieszczącego się w Głównym Inspektoracie Sanitarnym omówił wszystkie aspekty funkcjonowania systemu, a także na bierząco udzielał wyjaśnień uczestnikom.

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij