Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Badania molekularne w J.S. Hamilton – identyfikacja gatunku mięsa, obecność DNA pochodzenia zwierzęcego
Pracownia badań molekularnych laboratorium J.S. Hamilton w Tychach przeprowadza m.in. akredytowane badania służące wykrywaniu zafałszowania mięsa.

W ofercie znajdą Państwo oznaczenia mięsa wieprzowego, wołowego, jagnięcego, kurzego, indyczego oraz koniny.

Pracownia dysponuje również testem jakościowym pozwalającym określić obecność DNA pochodzenia zwierzęcego.

Analiza ta pozwala na wykrywanie zanieczyszczeń produktów wegetariańskich i wegańskich.

Test wykrywa DNA pochodzenia ssaczego i z drobiu.

Metoda jest specyficzna dla następujących gatunków zwierząt:

- koza                - kangur               - koń                          - gęś

- świnia              - jeleń                  - osioł                         - struś

- owca               - bydło                 - kurczak                    - bażant

- łabędź             - indyk


W przypadku produktów wegańskich zalecamy wykonanie dodatkowych badań pozwalających na wykluczenie obecności ryb oraz surowców odzwierzęcych w produkcie - mleko i jaja.

 

Jesteś zainteresowany?

Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego, aby poznać szczegóły.

 

Chcesz rozpocząć współpracę?

To proste! Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail:

oferty.food@hamilton.com.pl

 

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij