Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Ardanowski: Produkcja żywności zgodnie z wytycznymi Zielonego Ładu wymaga wsparcia finansowego
- Europejskiemu Zielonemu Ładowi towarzyszyć będą dwie strategie – jedna przyjęta w Brukseli pod koniec marca – „Od pola do stołu”, druga dotycząca bioróżnorodności. My nie czekamy na wytyczne, tylko podejmujemy działania, które mają polski rynek spożywczy unowocześnić wykorzystując instytucje już istniejące i pozycję państwa, które o ten rynek bardzo zabiega – mówił Jan Krzysztof Ardanowski na konferencji prasowej w Warszawie.

Jan Krzysztof Ardanowski odniósł się do koncepcji Europejskiego Zielonego Ładu. – To, co zaproponowała Komisja Europejska, jest odpowiedzią na zmiany klimatyczne, na oczekiwania konsumentów oraz na coraz większą presję ze strony organizacji chroniących przyrodę i organizacji nazywających się ekologicznymi, choć ta nazwa jest nadużywana – mówił Jan Krzysztof Ardanowski.

Dalsza część artykułu dostępna jest na Portalu Spożywczym>>

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij