Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Zanieczyszczenia żywności
Trwają prace Komisji Europejskiej dotyczące poziomów zanieczyszczeń żywności dioksynami i innymi związkami chemicznymi.

Rozporządzenie Komisji ustalające najwyższe dopuszczalne stężenia niedioksynopodobnych polichlorowanych bifenyli (ndl-PCB) w żywności powinno ukazać się w pierwszej połowie 2010 roku.
Ponadto trwa przegląd dopuszczalnych stężeń dla dioksyn, furanów i dioksynopodobnych PCB (dl-PCB) – oczekuje się, że nowelizacja Rozporządzenia 1881/2006 ukaże się do końca 2010 roku.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij