Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
„AKADEMIA PFPŻ ZP - JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI”, 8-9 CZERWCA 2016 R.
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w Akademii PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności", która odbędzie się w dniach 8-9 czerwca 2016 r. w Józefowie koło Warszawy.

W programie m.in.

  • Barwniki w żywności w świetle obowiązujących przepisów
  • Nowe wymagania dotyczące bezpieczeństwa zdrowotnego opakowań z tworzyw sztucznych  - badania migracji, wymagania dla tworzyw z recyklingu
  • Aktualny stan prawny rozporządzeń wykonawczych do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 609/2013 w sprawie żywności przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci
  • Straty składników odżywczych a deklaracja na opakowaniach środków spożywczych w świetle wymagań prawnych
  • Produkty spożywcze wzbogacane 

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych - pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.


Więcej informacji oraz program konferencji znajduje się  tutaj.




Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij