Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Przekąski "wygryzą" płatki
Oferta śniadaniowych ciastek i batonów szybko się poszerza. Tradycyjne płatki nie chcą jednak ustępować im miejsca - pisze "Puls Biznesu".

Kiedyś ciastka i herbatniki kupowano na specjalną okazję. Teraz - na śniadanie. To nowy trend w Polsce. Kategoria ciastek śniadaniowych warta jest dziś - zdaniem analityków Euromonitor Int. - 136 mln zł. W kolejnych latach raczej nie będzie zyskiwać na wartości, za to urośnie wolumenowo w tempie 3-4 proc. rocznie - pisze "PB".


Na znaczeniu zyskują także batony on-the-go. I to własnie działa na niekorzyść kategorii płatków śniadaniowych wartej obecnie 865 mln zł rocznie. Producenci jednak się nie poddają i zamierzają walczyć innowacyjnością - poprzez nowe smaki, wprowadzając nowości i produkty funkcjonalne. 



Czytamy w "Pulsie Biznesu".


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij