Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Taniejący cukier mocno ogranicza zyski cukrowników
Marek Spuz vel Szpos, nowy prezes KSC, uważa, że spółka musi być doskonale przygotowana do wojny o klienta na rynku cukru, który jesienią 2017 r. zostanie uwolniony - informuje Puls Biznesu.

Obecnie KSC ma około 40 proc. udział w polskim rynku cukru. Żeby go zwiększać spółka musi dokonać zdecydowanych i gruntownych zmian w zakresie sprzedaży i obsługi klienta. Zamierza to zrobić wykorzystując synergię grupy i doświadczenie handlowców ze spółek zależnych. Zdaniem Marka Spuz vel Szposa, nowego prezesa KSC, handel wyrobami grupy powinien być prowadzony z jednego miejsca i do tego spółka będzie zmierzać.


Jak informuje Puls Biznesu  system kwot, które nie odpowiadały wielkości popytu, przyczynił się — zdaniem zwalczających go przez lata przetwórców spożywczych — do tego, że unijny cukier był nawet dwa razy droższy niż na giełdach światowych, a spółki cukrowe zarabiały krocie. Dwa lata temu coś drgnęło i od tego czasu cukier wciąż tanieje. Wraz ze spadkiem cen Polski Cukier zaczął mówić o nowych nogach biznesowych i przeznaczać zyski na ich rozwój.


Więcej w: Puls Biznesu/Portalspożywczy.pl

 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij