Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Warsztaty eksperckie dla branży spożywczej już w marcu w Łodzi
Jak zapewnić bezpieczeństwo i najwyższą jakość żywności? Na to pytanie będą starali się znaleźć odpowiedź prowadzący i uczestnicy dwudniowych warsztatów eksperckich, organizowanych przez TÜV Rheinland Polska w dniach 27-28 marca w Łodzi.

Celem warsztatów będzie przedstawienie praktycznych rozwiązań oraz stworzenie platformy wymiany doświadczeń w zakresie systemów zarządzania, społecznej odpowiedzialności biznesu, wymagań i procedur prawnych, bezpieczeństwa żywności, badań laboratoryjnych oraz gorącego tematu - znakowania żywności.

 

Uczestnicy spotkania będą mieli okazję podyskutować o wymaganiach sieci handlowych w zakresie projektowania produktów pod marką własną, a także o kodeksach dostawców marek społecznie odpowiedzialnych. Przewidziane są również warsztaty na temat wpływu BHP na bezpieczeństwo żywności oraz na temat stosowania czystej pary w sektorze spożywczym.

 

W drugim dniu konferencji ekspert TÜV Rheinland Polska omówi szczegółowo obowiązki producentów żywności w zakresie znakowania wynikające z rozporządzenia UE 1169/2011. Podpowie także jak ustrzec się błędów w specyfikacjach.

 

W bloku poświęconym rolnictwu będzie natomiast mowa o identyfikowalności w produkcji i przetwórstwie ekologicznym oraz o tym, gdzie i dlaczego warto poszukiwać  nasion ekologicznych. Omówione zostaną także procedury prawne obowiązujące w ARiMR, a także wymagania GLOBALGAP.

 

Szczegółowy program warsztatów oraz karty zgłoszeń dostępne są na stronie organizatora www.tuv.pl




Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij