Nowa żywność i GMO

  • Nowe źródła, systemy i nowoczesne technologie produkcji żywności – Magdalena Kowalska – Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (1/2024)

  • Pasze. Aspekty prawne związane z GMO - Piotr Włodawiec, Anna Pakulska – Makuliński Moczydłowski Rostafiński Włodawiec Kancelaria Radców Prawnych Prokurent Spółka Partnerska (4/2022)

  • Stosowanie w żywności produktów z konopi siewnych - Michał Tracz, Marcelina Izydorczyk – KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński (3/2022)

  • Owady jako żywność. Nowe szanse i wyzwania - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet Warszawski (1/2022)

  • Nowelizacja rozporządzenia dotyczącego nowej żywności i innych składników żywności - Aleksandra Wesołowska - Coca-Cola Services (4/2018)

  • Nowe wytyczne EFSA dla przedsiębiorców dotyczące nowej żywności i żywności tradycyjnej pochodzącej z państw trzecich - Iwona Wiśniewska - Główny Inspektorat Sanitarny (2/2017)
  • Nowe regulacje prawne GMO - Magdalena  Osińska - Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji (2/2013)

  • Znakowanie artykułów spożywczych zawierających składniki genetycznie zmodyfikowane - Krzysztof Skierkowski - Mondelēz International (2/2013)