Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Kodeks postępowania w zakresie odpowiedzialnych praktyk biznesowych i marketingowych związanych z żywością
5 lipca 2021 roku Komisja Europejska, wraz z zainteresowanymi stronami z branży rolno-spożywczej, oficjalnie ogłosiła unijny kodeks postępowania w zakresie odpowiedzialnych praktyk dotyczących żywności i wprowadzania jej do obrotu będący kolejnym elementem realizacji strategii Komisji "Od pola do stołu", przyjętej w ubiegłym roku.

Kodeks ten jest istotną częścią wysiłków Unii Europejskiej na rzecz zwiększenia dostępności  zdrowej i zrównoważonej żywności, która przyczynia się do zmniejszenia naszego ogólnego wpływu na środowisko.

Więcej w numerze kwartalnika „Food-Lex” 3/2021, dostęp dla prenumeratorów>> 

Fotolia_78442711_M

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij