Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Unia Europejska zwiększy import soi
W połowie 2010 roku zaczął rosnąć import soi i oleju sojowego do UE, wówczas kiedy straty zbiorów w br. stały się oczywiste - podaje FAMMU/FAPA.

W bieżącym sezonie 2010/11 przewidywany jest wzrost przerobu soi o około 720 tys. ton do 13,6 mln ton, a dotyczy głównie Niemiec, Holandii, Belgii, Włoch i Francji - informuje FAMMU/FAPA i wyjaśnia, że spodziewany jest wzrost importu soi o 0,6 mln ton do 14,3 mln ton.

FAMMU/FAPA podaje, że prawdopodobnie produkcja soi w UE wzrosła w br. o 13 proc. do 1,1 mln ton.

(Źródło: FAMMU/FAPA na podst.: COCERAL)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij