HOME PODSTAWOWE INFORMACJE BEZPIECZEŃSTWO KONSUMENTA PRZEPISY FAKTY I MITY AROMATY SUBSTANCJE SŁODZĄCE  
START SUROWCE I SUBSTANCJE SŁODZĄCE Substancje słodzące Substancje słodzące w żywieniu
SUROWCE I SUBSTANCJE SŁODZĄCE
 
 
 
Substancje słodzące w żywieniu

Narastający wśród mieszkańców Europy problem nadwagi i otyłości jednoznacznie wskazuje na konieczność zwracania większej uwagi na zdrowy styl życia obejmujący zarówno aktywność fizyczną, jak i prawidłową, zbilansowaną m.in. pod względem  energetycznym dietę.
W tym aspekcie, produkty słodzone niskokalorycznymi substancjami słodzącymi mogą być pomocne zarówno w redukcji, jak i utrzymaniu prawidłowej masy ciała.
Dodatkowo, ze względu na to, że produkty słodzone niskokalorycznymi substancjami słodzącymi nie zawierają cukrów prostych (lub zawierają je w znacznie mniejszych ilościach), mogą być one spożywane przez osoby cierpiące na cukrzycę.
Wreszcie, spożywanie tego typu produktów pomaga w utrzymaniu higieny jamy ustnej.


Dowiedz się więcej:

Redukcja i utrzymanie prawidłowej masy ciała
Niskokaloryczne substancje słodzące a chorzy na cukrzycę
Higiena jamy ustnej
Niskokaloryczne substancje słodzące a dzieci
Niskokaloryczne substancje słodzące a ciąża

Rozmiar: 541 bajtów
CMS by - WEB interface
Poleć stronę Drukuj Mapa Serwisu Na górę
   
2005 - 2024 © PFPZ, Wszystkie prawa zastrzeżone
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij